Loading...

DANIŞMANLIK FAALİYETLERİMİZ

Fİ DANIŞMANLIK
ANASAYFA / KURUMSAL / DANIŞMANLIK FAALİYETLERİMİZ

DANIŞMANLIK FAALİYETLERİMİZ

İlke olarak bir işletmeye sunulacak danışmanlık faaliyetlerimizin hareket merkezi iki temel yaklaşımdan oluşmaktadır.

I.YAKLAŞIM: İşletmenin Durum Tespitinin Yapılarak söz konusu olan hususların bir rapor formatı çerçevesinde işletme yetkililerine sunulmasıdır. Burada amaç; işletmenin dışsal (çevresel) ve içsel (iç bünye) dinamiklerinin bir format dahilinde net olarak belirlenmesidir. Bu kapsamda;

  • Temel Makro Ekonomik Değerlendirme; ekonomik değişkenlerin incelenerek söz konusu ekonomik değişkenler arasında anlamlı ilişkilerin kurgulanması ve ekonomik projeksiyonların (geleceğe ilişkin ön görülerin) yapılmasının sağlanarak ekonomik resesyon (kriz) sinyallerinin öngörülerek muhtemel tedbirlerin alınmasına yardımcı olmaktır.
  • Sektör Değerlendirmesi; bu kapsamda işletmenin faaliyette bulunduğu ana ve alt sektörlerin incelenerek, işletmenin faaliyette bulunduğu sektörle ne oranda paralellik veya uyumluluk sergilediği, ne yönde sapmalar gösterdiğinin tespiti yapılacaktır..
  • Firma Değerlendirmesi; işletmenin iç dinamiklerinden kaynaklanan yapısal olumlu ve olumsuz göstergelerin tespit edilerek bu yönde kurumsal ve mali bünyenin değerlendirilmesi (Bilanço ve Gelir Tabloları ile diğer mali tablolarının vb.) ve ortaya çıkarılan olumsuz yapıların iyileştirilmesi, olumlu süreçlerin geliştirilmesi sağlanmaktadır. Söz konusu çalışma Swot analizi bünyesinde gerekli değerlendirmelerin gerçekleştirilmesini içerecektir.
  • Derecelendirme – Rating; Ulusal ve uluslararası finansal kurumların genel kabul görmüş finansal ve mali kıstaslar çerçevesinde uyguladığı işletmenin kredibilite değerlendirmesinin yapılarak işletmenin risk derecelendirme notunun belirlenmesi.
  • II.YAKLAŞIM: Söz konusu tespitler işletmeye sunulduktan sonra işletme yöneticilerinin isteği üzerine ve yapılacak müzakereler sonucunda işletmeye aşağıda sıralanan hizmetlerin verilmesi söz konusu olacaktır.

  • Yönetsel Danışmanlık; bu kapsamda organizasyon, planlama, bütçeleme ve iç denetim sisteminin kurgulanarak raporlama süreçlerinin belirli proseslere bağlanması sağlanacaktır.
  • Finansal Danışmanlık; İşletmenin bilanço, gelir tablosu ve diğer mali tablolarından hareketle işletme finansman analizlerinin yapılması, nakit akım ve fon akım tablolarının analizi, aktif pasif yönetimi çerçevesinde; nakit, alacak, stok, yatırım ve duran varlık yapısını incelenerek söz konusu varlıkların kaynağını oluşturan borç ve öz kaynak yapısının analizi gerçekleştirilecektir.
  • Üretim Yönetimi Danışmanlığı; satış, stok, alacak, satılan malın maliyeti, gider kalemlerinin incelenerek işletme stok maliyetlerinin çıkartılarak, satış bütçesi kapsamında başabaş satış analizlerinin yapılarak ürün fiyat ve miktar türevlerinin optimal (en uygun) düzeyinin belirlenmesi.
  • Muhasebe Danışmanlığı; mali verilerin kayıt süreçleri, tek düzen hesap planının bütçe sistemi ile uyumlaştırılması ve maliyet muhasebesi sisteminin genel muhasebeye eklemlenmesi.